Morsomme fototjenester og fotoapper

En godteribod på gatemarkedet i Clusone, Valle Seriana (Bergamo, Italia). Bearbeidet og delt med/på Instagram.

Dagens muligheter for å være kreativ med bilder uten å investere tusenvis av kroner for å kjøpe Photoshop, er utallige. Fra din smarttelefon eller iPad kan du ved hjelp av mange apps (Blant annet Adobe Photoshop Express, som gir deg mulighet for å klippe dem) skape stemningsfulle, originale bilder og forevige inntrykk du skal dele med venner. Her har kan du lese om noen fotoapps jeg synes er spennende…

Instagram

Fra fredag 6. januar vil bilder som blir publisert på fotodelingstjenesten Instagram, kunne integreres i Facebook i full size og dermed passe godt inn i din «timeline». Fotoene vil samles automatisk i et eget Instagram-album. Du vil også kunne dele  Instagram-bilder som er lagt ut av dine venner.

Instagram er veldig praktisk tilrettelagt for deling på nettet via ulike sosiale medier (Facebook, Twitter, Posterous, e-postdeling, etc.). Men filtrene og de kreative mulighetene i appen er litt begrenset.
Du kan besøke Instagram-bloggen og finne ut hvem som står bak appen (Instagram-teamet): unge ingeniører med kreative egenskaper. Der finner du flotte bilder også, blant annet.

På Instagram kan du via telefonen dele dine bilder og se de som dine venner deler på samme fototjeneste.

Bilde av Gromo, en liten middelalderby i Alpene ved Bergamo. Bearbeidet med Magic Hour.

MagicHour

Personlig synes jeg det er mye mer givende å bruke appen MagicHour.
I motsetning til Instagram, blir ikke bildene som blir lastet opp via MagicHour, samlet på en egen tjeneste på nettet, men integreringen i Facebook, Twitter, etc. er veldig enkel. På Facebook legges MagicHour-bilder i et eget album.
Ved hjelp av MagicHour kan du ta bilder eller hente bilder fra ditt fotoalbum på telefonen/nettbrettet og redigere dem med ulike typer filtre, «textures», rammer, etc… Ja, det er flere andre muligheter for å være kreativ og bearbeide et bilde. Prøv og nyt. Resultatene er virkelig morsomme! Likevel synes jeg at det beste resultatet er når originalbildet er godt i seg selv og ikke blir totalt forandret ved hjelp av programmet.

Retro Camera

En annen app jeg bruker er Retro Camera. Her er bearbeidingsmulighetene svært begrenset, men appen er nokså fascinerende for det. Appen skaper bilder som ser gamle og gulaktige ut, veldig sjarmerende, men du har dessverre ingen flere muligheter for å være kreativ. En annen ulempe er at bildene ikke legger seg automatisk på bildearkivet på telefonen, men forblir i appens arkiv. Du må trykke en egen knapp for å lagre dem på «camera roll». Deling med venner kan skje via Twitter og Facebook samt e-post.

Sophie Allports seilbåtkrus (kjøpt i Fort Augustus, Skottland) får en gammel, ærverdig patina når den blir fotografert med Retro Camera.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s